0591 – 31 38 53 06 - 11 28 96 13

Natuurgebied Bargerveen

Camping Bosveen ligt op loopafstand van natuurgebied Bargerveen.
Het Bargerveen is een natuurgebied midden in ’t Veenland, in de gemeente Emmen. Het gebied bestaat voornamelijk uit hoogveen en is een restje van het Boertangermoeras. In het gebied kunnen prachtige routes gewandeld en gefietst worden.

Het Bargerveen bestaat uit drie delen: het Amsterdamsche Veld in het midden, het Meerstalblok in het noorden en het Schoonebeekerveld in het zuiden. In Nederland bestaan nog twee gebieden waar levend hoogveen te vinden is, het Bargerveen is daar een van.

Voor natuurliefhebbers is het Bargerveen een heerlijke plek u vindt hier bijna 300 vogelsoorten, zo’n 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten. Je komt er ook reeën, vossen, adders en vleesetende planten tegen.

Wij hebben wandel- en fietskaarten voor u in bruikleen zodat u de mooiste routes kunt wandelen of fietsen .
Natuurlijk zijn wij ook zelf regelmatig in dit gebied te vinden dus voor afwijkende routes en tips kunt u altijd bij 1 van ons terecht.

Hieronder vindt u een overzicht van dit gebied en de ligging van onze camping
De bovenstaande foto’s zijn door onszelf gemaakt zodat u een goede indruk heeft van dit prachtige gebied en wat hier zoal te vinden is. https://naturpark-moor.eu

camKAART 2 (3)ping in drenthe